Így dobd fel az új lakásod!

Így dobd fel az új lakásod!

2021-06-25 10:32:18
Forrás: webkapu.hu

Egy ingatlan vásárlást hosszadalmas kutatómunka előz meg: Mekkora legyen az új ház, melyik városban és annak melyik részén legyen? Milyenek az iskolák, a munkahelyek és a közlekedés? Legyen új építésű, vagy felújítandó? Ideális esetben ezekre azonnal tudjuk a választ és már csak a tökéletes ház megkeresése a feladatunk, komplikáltabb igénylistánál viszont jócskán elhúzódhat az álomotthon megtalálása.


Felújítandó, azaz  költséghatékony

Sokan keresik a felújítandó ingatlanokat, hiszen ezek képezik az ingatlanpiac olcsóbb tételeit, bár a vonzó árak mellett bele kell kalkulálni a jövőbeni ráfordításokat és a felújítás okozta fejfájást és időveszteséget is. Ha nagyon jól alkudható házat akarunk, akkor mindenképpen érdemes kicsivel idősebb, palatetős ingatlanokat keresni, melyeknél ugyan borítékolható a több millió forintos kezdeti felújítási költség, de pont emiatt juthatunk hozzájuk jutányos áron. A tetőcserével járó ács munkadíj és az új héjazat költsége kevesebb lesz, mint amennyivel többe került volna egy tip-top tetős ház. A bátrabbak ugyanígy milliókat spórolhatnak egy kevésbé jó hőszigetelésű ház vásárlásával. A hőszigetelést és annak vastagságát később viszonylag könnyen a saját igényeinkre szabhatjuk. További felújítási munkákat vonhat maga után a belső és külső falak állapota, a fürdőszoba és a konyha állaga, amit a pénztárcánktól, függően újíthatunk fel.



Ha csak a design  váltásra akarunk költeni

A jó állapotú házaknál is ritka, hogy ne nyúlna hozzá az új tulajdonos, hiszen ahány ház, annyi szokás, megoldás és design. A legszembetűnőbb és leginkább designcserére érett helyiség a konyha szokott lenni, amibe a vásárlás után gyakran kerül új konyhabútor. Ilyenkor vehetünk kész konyhát, de az egyedi  konyhabútor árak is vonzóak tudnak lenni, pláne, hogy ebben az esetben tényleg a saját igényeinkre és elképzeléseinkre szabhatjuk az új bútorzatot. Ha szerencsénk van, akkor a konyhai mizériával le is zárulnak a nagyobb feladatok és egy tisztasági-design festés után máris örömmel birtokba vehetjük az új ingatlanunkat.



Minden tökéletes?  Irány a luxus!

Jellemzően az új építésű házak azok, amelyekre valóban nem kell egy forintot sem költeni: Nulla kilométeres burkolatok, friss illatú festés és a legnagyobb trópusi ciklonoknak is ellenálló tetőszerkezet. Amennyire egyszerű egy ilyen ház, mégis annyira bonyolult, hiszen mindig bennünk fog motoszkálni a ház saját képünkre való igazításának a kisördöge. Szerencsére a lakberendezés során is kiélhetjük az efféle vágyainkat, még abban az esetben is, ha bútorozottan sikerült megvásárolni a tökéletes ingatlant. Egy hozzánk passzoló falikép, a gyerekkorunkat idéző retro, de prémium tapéta, vagy a kert egyedi beépítése egy szaletli, vagy egy fürdődézsa máris hozzá tudja adni azt a pluszt a házhoz, amitől mi is és a vendégeink is úgy érezhetik, hogy az egyedi és otthonos.


LAKBERENDEZÉS
lakás, ház terasza
5 dolog, amiért milliókat ér a teraszod
A felnőtt életnek számtalan előnye van: rengeteg programlehetőség, új és érdekes emberek megismerése, izgalmas munkahelyek, mozgalmas hétköznapok. Van azonban egy olyan igényünk, amit minden esetben szeretnénk kielégíteni: a szabadban, privát szférában töltött idő. Erre az igényre adott válasz a terasz és az erkély, amit az év jelentős részében szívesen kihasználunk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan használhatóak ki a leginkább a teraszban rejlő lehetőségek, illetve, hogy miben rejlik a teraszod hatalmas értéke.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!