A budaorsilakasokhazak.hu bemutatkozása

Budaörsi lakások és Budaörsi házak helyzete

Budaörsi ingatlan piac alakulása 2022. Hogyan alakultak az eladó budaörsi lakások és eladó budaörsi házak? Mi jellemzi az építési telek piacot?

Budaörsi lakások és Budaörsi házak helyzete

A 2014. óta működő budaörsi Lakáscentrum irodánk - mely elsősorban budaörsi, és a budai agglomeráció eladó ingatlanjainak értékesítésével és bérbeadásával foglalkozik,- működése során számos ügyfele élethelyzetének megoldását segítette elő.

 

Irodánk hitvallása az, hogy egy ingatlan ügylet akkor jó, ha abból minden fél „mosolyogva” száll ki. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek, folyamatosan figyelik a budaörsi és környékbeli változásokat, tendenciákat, és ingatlankínálatunkat próbáljuk a felmerülő igényekhez alakítani.

 

Míg Budaörs lakossága 2005-ben 26 ezer fő körül mozgott, mára ez a szám meghaladja a 29 ezres létszámot. Ez részben a budaörsi ingatlanok gyönyörű természeti környezetének, infrastrukturális fejlettségnek, kiváló közbiztonságnak köszönhető, de mindenképpen közrejátszik a főváros közelsége is.

 

Budaörs fizikai határai azonban már lényeges lakásállomány bővítést nem tesznek lehetővé, így elsősorban a meglévő ingatlan kínálat részbeni átalakításából, felújításából, panel és téglalakások adásvételéből tevődik össze az ingatlanpiaci forgalom.

 

A budaörsi építési telkek piaca tovább szűkült, így nem ritka, hogy 75-150 ezer forintos árat is elkérnek egy-egy kedvelt helyen lévő, jó adottságokkal rendelkező építési telek négyzetméter áráért. A legkedveltebb ingatlanok továbbra is Törökugrató, Csiki dűlő, valamint Budaörs Rózsadomb, a XI. kerület Budapesthez legközelebb eső, Felső-kertvárosi részén találhatók meg. Az építési telkek hirdetésében többször szembesülünk azzal a ténnyel, hogy valójában egy bontandó családi ház áll még az ingatlanon, melyet megvételre kínálnak, és ami természetesen újabb bontási költséget rejt magában. Így nem ritka az a jelenség, hogy a 70-es, 80-as években épült, elavult nagy családi ház átépítésével alakítanak ki 2-3 lakásos társasházat.

 

Meglehetősen nagy a kereslet az új építésű lakások, ikerházak, családi házak megvásárlására is. A kormány családtámogatási intézkedéseinek és kedvező hitelfeltételeinek hatására, az ingatlan kínálat nem tudja követni a keresletet.

 

A 2020-tól jelenlévő járvány is azt a tendenciát erősíti, hogy a fővárosból kertvárosi családi házas környezetbe vágyók száma megnövekedett. Ez még a kiadó ingatlanpiacot is érinti, egyre többen gondolkodnak budaörsi családi ház bérlésében, azonban a megfizethető kiadó házak száma igen csekély.

 

A budaörsi panellakások piacán egyértelmű drágulás következett be az előző évekhez képest. A korábban jellemző mintegy 650-700 ezer Ft/nm-es panel ára most 900-950 ezer Ft/nm-re emelkedett!

 

Budaörsi ingatlanok piaca változatlanul az agglomeráció TOP 10-es listájában találhatóak, és ez a helyi adottságok figyelembevételével valószínűleg a jövőben is így marad, így ha valaki Budaörsön ingatlant vásárol, az biztosan jó ingatlanbefektetésnek bizonyul.

 

A Vár-Köz Kft. tagja a Kamarai Bizalom minősített vállalkozói hálózatának!

 

Kamarai Bizalom IRODÁNK ELÉRHETŐSÉGEI


Cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 137-139.


e-mail: magyarne.edit@lakascentrum.hu


Web: https://www.budaorsilakasokhazak.hu
Eladó budaörsi családi házak, lakásokLépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben kérdése merülne fel, küldje el elérhetőségét és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Az Ön neve*

Email cím*

Telefonszám*

Üzenet szövege

Küldés


Kedves {{ugyfelnev}}!


Köszönjük a https://www.budaorsilakasokhazak.hu weboldalon keresztül elküldött érdeklődését, melyet sikeresen regisztráltunk rendszerünkben.

Kollégánk hamarosan megkeresi Önt.


Türelmét addig is köszönjük!

Üdvözlettel,

Budaorsilakasokhazak.hu

Hiba történt!