Budaörsi ingatlan piac

Budaörsi lakások és Budaörsi házak helyzete

Rólunk

Budaörsi ingatlan piac alakulása 2016 és 2017 évre levetítve. Hogyan alakultak az eladó budaörsi lakások és eladó budaörsi házak szerepük


A 2014. óta működő budaörsi Lakáscentrum irodánk, - mely elsősorban budaörsi, és a budai agglomeráció eladó ingatlanjainak értékesítésével és bérbeadásával foglalkozik,- működése során számos ügyfele élethelyzetének megoldását segítette elő.

Irodánk hitvallása az, hogy egy ingatlan ügylet akkor jó, ha abból minden fél „mosolyogva” száll ki. J

Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek, folyamatosan figyelik a budaörsi és környékbeli változásokat, tendenciákat, és ingatlankínálatunkat próbáljuk a felmerülő igényekhez alakítani.

Míg Budaörs lakossága 10 évvel ezelőtt 26 ezer fő körül mozgott, mára ez a szám meghaladja a 29 ezres létszámot. Ez részben a gyönyörű természeti környezetnek, infrastrukturális fejlettségnek, kiváló közbiztonságnak köszönhető, de mindenképpen közrejátszik a főváros közelsége is.

A város fizikai határai azonban már lényeges lakásállomány bővítést nem tesznek lehetővé, így elsősorban a meglévő kínálat részbeni átalakításából, felújításából, panel és téglalakások adásvételéből tevődik össze az ingatlanpiaci forgalom.

A budaörsi építési telkek piaca tovább szűkült, így nem ritka, hogy 75-150 ezer forintos árat is elkérnek egy-egy kedvelt helyen lévő, jó adottságokkal rendelkező építési telek négyzetméter áráért. A legkedveltebb területek továbbra is a Törökugrató, Csiki dűlő, valamint Budaörs Rózsadombja, a XI. kerület Budapesthez legközelebb eső, Felső-kertvárosi rész. Az építési telkek hirdetésében többször szembesülünk azzal a ténnyel, hogy valójában egy bontandó családi ház áll még az ingatlanon, melyet megvételre kínálnak, és ami természetesen újabb költséget rejt magában. Így nem ritka az a jelenség, hogy a 70-es, 80-as években épült, elavult nagy családi ház átépítésével alakítanak ki 2-3 lakásos társasházat.

Meglehetősen nagy a kereslet az új építésű lakások, ikerházak, családi házak megvásárlására is. A kormány családtámogatási intézkedéseinek és kedvező hitelfeltételeinek hatására, az ingatlan kínálat nem tudja követni a keresletet.

A 2020-tól jelenlévő járvány is azt a tendenciát erősíti, hogy a fővárosból kertvárosi családi házas környezetbe vágyók száma megnövekedett. Ez még a kiadó ingatlanpiacot is érinti, egyre többen gondolkodnak budaörsi családi ház bérlésében, azonban a megfizethető kiadó házak száma igen csekély.

Némi ingatlan árcsökkenést egyedül a budaörsi panellakások piacán érzékelhetünk az előző évekhez képes. A korábban jellemző mintegy 700 ezer Ft/nm-es panel ára akár 650 ezer Ft-ra is csökkent, természetesen elhelyezkedéstől és állapottól függően.

Budaörsi ingatlanok piaca változatlanul az agglomeráció TOP 10-es listájában találhatóak, és ez a helyi adottságok figyelembevételével valószínűleg a jövőben is így marad, így ha valaki Budaörsön ingatlant vásárol, az biztosan jó ingatlanbefektetésnek bizonyul.